ČPP opět na stupních vítězů v soutěži Nejlepší pojišťovna 2015 | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

ČPP opět na stupních vítězů v soutěži Nejlepší pojišťovna 2015

Praha, 8. září 2015

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (ČPP) získala v sedmém ročníku soutěže „Nejlepší pojišťovna 2015“ vyhlašované deníkem Hospodářské noviny dvě vynikající ocenění. V kategorii „Nejlepší neživotní pojišťovna“ ČPP obsadila bronzovou příčku a v kategorii „Klientsky nejpřívětivější neživotní pojišťovna“ získala stříbro.

„Máme radost a velmi nás těší, že ocenění v hlavní kategorii nejlepší neživotní pojišťovna jsme stvrdili také druhým místem klientsky nejpřívětivější neživotní pojišťovny. Lepší dárek k letošnímu 20. výročí naší pojišťovny jsme si nemohli přát. Úspěch v soutěži chápeme jako ocenění práce všech zaměstnanců naší pojišťovny a výsledek dlouhodobé kvalitní péče o naše klienty. Rád bych poděkoval na tomto místě nejen svým kolegům, ale také všem našim klientům za jejich přízeň a důvěru,“ uvedl generální ředitel pojišťovny Jaroslav Besperát. 

V rámci projektu bylo hodnoceno celkem 17 neživotních pojišťoven. O konečném pořadí rozhodují objektivní data a ukazatele, ne tedy odborná porota. Při hodnocení se zohledňují také vybrané hospodářské ukazatele, které dokládají ekonomické zdraví jednotlivých pojišťoven. Analytici hodnotili například cenové parametry, šíři produktové nabídky a služeb, dostupnost, komunikaci, celkový přístup ke klientovi i hospodářské výsledky, které dokládají finanční stabilitu společnosti. 

V roce 2014 ČPP vykázala v neživotním pojištění celkový nárůst o 8,2 % na hodnotu
5,4 mld. Kč. Podle metodiky České asociace pojišťoven si ČPP v oblasti neživotního pojištění svými výsledky za rok 2014 zajistila páté místo na trhu. „V letošním jubilejním roce pojišťovny si chceme splnit jeden odvážný cíl - chceme dosáhnout na čtvrté místo v neživotním pojištění na trhu,“ představil ambice ČPP Jaroslav Besperát. 

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo dnes v prostorách České národní banky. Vyhlašovatelem výzkumu Nejlepší banka 2015 a Nejlepší pojišťovna 2015 jsou Hospodářské noviny. Zpracovatelem výzkumu je agentura Datank. Projekt je vyhlašován pod záštitou viceguvernéra České Národní banky pana Vladimíra Tomšíka.


 

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555. 

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

 

Zdroj: tisková zpráva České podnikatelské pojišťovny, a.s., Vienna Insurance Group

Máte dotaz? Kontaktujte nás