EFI Pivovar | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

EFI Pivovar, Brno

EFI Pivovar, který je součástí multifunkční budovy brněnského EFI SPA Hotelu**** Superior v Brně na náměstí 28. října, byl vybudován pro vaření řemeslných piv tradičními výrobními postupy na nejmodernější dostupné technologii s plánovaným výstavem 200 000 litrů piva ročně.

Základem pivovaru je kompaktní tisíc litrová třínádobová automatická varna DESTILA Smart. Dvoufázové kvašení mladiny probíhá buď v otevřené kvasné kádi anebo v cylindrokónických tancích. Piva dozrávají 4-6 týdnů ve vodorovných ležáckých tancích. Hotové pivo se stáčí na automatické lince do KEG sudů anebo ručně do lahví.

S ohledem na vnitřní členitost objektu EFI SPA Hotelu**** Superior, pro zachování vysoké stability kvality piva a v neposlední řadě k usnadnění obsluhy, byla zvolena technologie s vysokou automatizací běžnou v mnohem větších průmyslových pivovarech. Plně automatizováno je zpracování sladu a jeho doprava do varny, řízení varního procesu, mytí a plnění sudů a sanitace. Pro výrobu piva v trvale nejvyšší možné kvalitě se investor rozhodl pro plně automatickou centrální CIP stanici s automatickým měřením a dávkováním sanitačních prostředků garantující vysokou mikrobiální čistotu piva, která je vedle zručnosti sládků základem poctivého pivovarského řemesla. Všechny technologické procesy včetně přípravy varní vody, chlazení či energetiky jsou řízeny počítačovým systémem s dálkovou správou a obsluha má tak trvale přehled o tom co se v pivovaru děje. Technologii navrhla a dodala 'na klíč' brněnská společnost DESTILA.

Jelikož EFI Pivovar úspěšně prodává a nestíhal uspokojit poptávku, v roce 2022 se rozšířil o další dva ležácké tanky. Navíc investor začal vyrábět sycené limonády a kolové nápoje vlastní výroby pod značkou EFI BEAER, které zvyšují prestiž nejen Pivovaru, ale i EFI Hostince, jehož je součástí.

Nádherná varna s ručně tepanými měděnými pokrývkami v kombinaci s leštěným měděným pláštěm citlivě zapadá do útulného a vzdušného interiéru pivovarské restaurace, uklidňuje svou monumentálností, tichou krásou a neodolatelně láká návštěvníky k ochutnání znamenitého nefiltrovaného EFI Ležáku, poctivé nekompromisní EFI Desítky i řady mimořádných speciálů.

[foogallery id="8779"]
Máte dotaz? Kontaktujte nás