Třetina řidičů neví, kam zavolat při nehodě v Chorvatsku | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

Třetina řidičů neví, kam zavolat při nehodě v Chorvatsku

Chorvatsko je dlouhodobě nejoblíbenější prázdninovou destinací českých dovolenkářů. Každý rok tam zamíří desetitisíce našich turistů, mnozí z nich po vlastní ose. Trasa k Jadranu je přitom pro řidiče riziková, každoročně se na ní i českým šoférům stane řada dopravních nehod. „Z našeho průzkumu mezi řidiči vyplynulo, že třetina z nich neví, na jaké telefonní číslo by měla v případě havárie zavolat,“ upozorňuje na alarmující zjištění tiskový mluvčí pojišťovny Generali Jiří Cívka. 

Pokud se na zahraniční dovolené (nebo i pracovní cestě) stanete jako řidič účastníkem dopravní nehody, pomoci se dovoláte na lince 112, což je jednotné evropské číslo tísňového volání. Jenomže tuto možnost zvolilo v průzkumu Generali jen 64 % dotazovaných. Řidiči mohou také využít asistenční službu, pokud ji mají sjednánu v rámci svého pojištění. 

„Sedmadvacet procent řidičů by v případě, že by se jim v zahraničí stala dopravní nehoda, volalo na linku 911. To je ovšem číslo tísňové linky na většině severoamerického kontinentu. Asi se tu projevuje vliv amerických detektivních seriálů,“ komentuje odpovědi části řidičů Jiří Cívka s tím, že zbylých osm procent by vůbec nevědělo, jaké číslo pro pomoc vytočit. 

Co se týče dokladů, které musejí mít s sebou, mají čeští řidiči poměrně dobrý přehled. Celých 74 % z nich ví, že při cestě do Chorvatska bohatě postačí občanský průkaz, pas by si s sebou vzalo 19 % lidí a 6 % neví, který doklad je k cestě potřeba. Při cestě autem pak podle předpisů nesmí chybět řidičský průkaz (92 % dotazovaných), technický průkaz (90 %), doklad o pojištění vozidla čili zelená karta (90 %) a mezinárodní očkovací průkaz, pokud s sebou člověk veze malé zvíře (45 %). 

„Někteří řidiči berou cestu na dovolenou ještě zodpovědněji – kromě zmíněných dokladů považují za povinnost vzít si sebou i dostatek peněz, doklad o cestovním pojištění a také evropský formulář záznamu o nehodě, který se pouze doporučuje mít s sebou. Ukazuje to, že čeští řidiči vyrážejí do Chorvatska kvalitně vybaveni vším potřebným i něčím navíc,“ doplňuje Jiří Cívka. 

V dopravních předpisech Češi tápou

Jenže co se týče například dopravních předpisů, tam už to tak slavné není. Pouze necelá polovina dotazovaných v průzkumu správně odpověděla, že nejvyšší povolená rychlost je na dálnici v Chorvatsku, pokud není značením určeno jinak, stejně jako u nás 130 km/h. 

„Patnáct procent lidí je toho názoru, že mohou v Chorvatsku jet po dálnici rychlostí pouze 110 km/h, dvě procenta by naopak klidně sešlápla plyn k podlaze a jela sto padesátkou. Celých pětatřicet procent dotazovaných na tuto otázku odpověď vůbec neznalo,“ cituje Cívka průzkum. 

Součástí povinné výbavy v automobilu je v drtivé většině zemí reflexní vesta. Rozdílný je ale jejich počet. Zatímco třeba u nás je povinná vesta v automobilu jen jedna, v Chorvatsku musí mít reflexní vestu k dispozici každý, kdo ve vozidle cestuje – počet vest se tady rovná počtu cestujících. To ví polovina českých šoférů, 31 % netuší, kolik reflexních vest je v Chorvatsku ve vozidle povinných, a 18 % lidí si myslí, že stačí, když ji má řidič. Jedno procento by pak vestu pořídilo alespoň pro polovinu osádky vozidla. 

Přísnější nařízení u autosedaček. A trojúhelníky dva 

Spousta Čechů vyráží na dovolenou do Chorvatska s celou rodinou, malými dětmi. V takovém případě by se ale měli informovat na zásady používání dětské sedačky. Povinná je totiž pro děti až do 5 let věku, zatímco ve většině zemí jsou hranicí 3 roky. „Správnou odpověď v našem průzkumu ale zvolilo jen 13 % respondentů, zbytek odpověděl buď špatně, nebo nevěděl,“ zmiňuje další čísla Jiří Cívka. 

Kromě použití dětské sedačky v Chorvatsku platí, že vedle řidiče nesmí na přední sedačce sedět dítě mladší 12 let. 

Zvláštní předpis mají v nejoblíbenější prázdninové destinaci českých turistů ohledně nutnosti mít ve vozidle hasicí přístroj. Celkem 34 % dotazovaných si myslí, že tento je v Chorvatsku povinný, 8 % zastává názor, že je nepovinný a 46 % neznalo na tuto otázku odpověď. „Pouze 12 % lidí vědělo, že hasicí přístroj musejí v Chorvatsku povinně mít pouze komerční vozidla,“ říká Cívka. 

Důležité je podívat se na předpisy i v případě, že cestujete s přívěsem. Tehdy vám totiž nebude s sebou stačit pouze jeden výstražný trojúhelník, který byste v případě poruchy umístili na silnici – trojúhelníky musíte mít hned dva. I na této otázce spousta dotazovaných v průzkumu „vyhořela“ – správnou odpověď znalo nebo si tiplo jen 20 % řidičů. 

Pauza může odvrátit NEHODU 

Cesta do Chorvatska autem je dlouhá, v závislosti na cílové destinaci zhruba mezi osmi a čtrnácti hodinami – a z hlediska bezpečnosti je ideální dávat si po třech, maximálně čtyřech hodinách za volantem přestávku. Že toto nepsané pravidlo ne všichni dodržují, vyplývá i s diskusí na sociálních sítích. Největší riziko podstupují řidiči dodávek. 

„Jezdím běžně 6000 km týdně jenom od pondělí do pátku. Spaní 5 hodin týdně je realita. Normál. Teď jsem četl příspěvek jednoho, co řídil 43 hodin v jednom tahu a na dnešek spal 4 hodiny. Ráno hned nakládal a hned odjezd. Můžu doložit. Tohle je opravdu normální v oboru řidič,“ popsal bohužel běžnou praxi na facebookovém profilu pojišťovny Generali jeden z řidičů. 

Řidiči se ale většinou podle průzkumu snaží pauzy dodržovat, jen minimum z nich překračuje 4 hodiny jako dobu strávenou za volantem na jeden zátah. Jsou si totiž dobře vědomi, že riskují ztrátu pozornosti, mikrospánek – a tím i dopravní nehodu. 

Naši klienti si mohou dopojistit rozšířené asistenční služby Generali TOP Assistance Plus. Asistence se v tomto případě vztahuje i na případy odcizení, vandalismu a přírodních živlů, zatímco standardně pouze na havárii a poruchu,“ připomíná Jiří Cívka z Generali. 

Limit na odtahové služby je v tomto případě pro Českou republiku 20 000 korun, což pokryje odtah kdekoliv v rámci ČR, například z Ostravy do Aše. Limit na odtahové služby v rámci Evropské unie je až 50 000 Kč, což stačí například i na odtah z Chorvatska. 

Rozšířené asistenční služby dále pomohou i v případě nedostatku pohonných hmot a v případě zajištění ubytování v rámci ČR až na dvě noci, v zemích EU pak na až na pět nocí. Tyto možnosti se vztahují na vozidla do stáří 20 let. Standard je přitom 11 let.

 

Zdroj: tisková zpráva Generali Pojišťovny a.s.

Máte dotaz? Kontaktujte nás