Tým e-Finance se umístil na 1. místě v soutěži Red Bull Dolomitenmann 2020 | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

Tým e-Finance se umístil na 1. místě v soutěži Red Bull Dolomitenmann 2020

Účast Akademického sportovního spolku Brno (ASS Brno) na Red Bull Dolomitenmann 2020 byla úspěšným završením celoroční pečlivé přípravy závodníků spolu s rozsáhlým zabezpečením týmu na trati. V nejtěžším evropském závodě extrémních štafet startovaly dva brněnské týmy – ASS Brno e-Finance a ASS Brno Create@Assets.

Celkem 8 borců se pokusilo zopakovat veleúspěšný výsledek z roku 2019 v kategorii amatérských týmů. V cíli ale výsledek předčil i ta nejoptimističtější očekávání. Po strhující závěrečné bitvě bikerů na tartanu městského stadionu v Lienzi bylo jasné, že se se ASS Brno stalo, kromě dvojnásobného umístění na pódiu, současně i jedničkou české účasti v tomto vysoce ceněném závodě, kde vítězí týmová soudržnost a který se nevzdává.

Již od začátku se situace na trati vyvíjela dobře, vynikající výkon předvedl v ostré konkurenci Dominik Sádlo (1.) a solidní umístění Milana Janaty (10.), ukazovalo na pódiové umístění v amatérské kategorii. Průběžné pořadí se upevnilo po paraglidingu, kde se Standa Mayer (1.) dokonce vklínil do TOP 10 celkového pořadí profi - amatéři.

Následovalo excelentní vystoupení Davida Mrůzka (1.) a Matyáše Zierise (6.), kteří využili zaváhání soupeřů na těžké trati rozvodněných řek Dráva a Iselu po celonočním lijáku, a vylepšili postavení štafet ASS na čele průběžného pořadí. Týmovou spolupráci umocnil Jan Jobánek (5.) a Michal Kaněra (3.), kteří zúročili své dlouholeté zkušenosti a dosáhli nejen svého maxima v tomto závodě, ale Honza Jobánek dokonce předvedl i skvělou a hlavně rychlou práci při opravě proražené pneumatiky v závěrečném sjezdu.

Výsledky (amatéři):

1. ASS Brno e-Finance (CZ): 04:57:27

2. ASS Brno Create@Assets (CZ): 04:57:40

3. Fagerer Instalationen Lienz (AUT): 05:05:59

4. Team Bergankunft Iselsberg (AUT): 05:10:22

5. ZSD Slovakia (INT): 05:13:07

 

V absolutním celkovém pořadí závodu se tým ASS Brno e-Finance umístil na 15. místě a ASS Brno Create@Assets o jednu příčku níže na místě 16. a za sebou zanechali celou řadu profesionálních štafet.

Oficiální hodnocení v tiskovém prohlášení organizačního výboru mluví o vzrušující bitvě ASS Brno takto:

Thrilling battle of ASS Brno e- Finance team

The 33th edition of the Red Bull Dolomitenmann proved one of the most closely contested in the history of the event, both profi and amateur categories. A total of 10,000 enthusiastic spectators lined the course in and around the town of Lienz in East Tyrol to cheer on the athletes competing in the 33th Red Bull Dolomitenmann, the world’s toughest relay race comprising mountain running, paragliding, wildwater kayaking and mountain biking.

The 2020 edition was particularly exciting as several quartets battled it out for first place. Eventually it was the teams ASS Brno supported by e- Finace and Create@Assets which completed the podium 9:40 minutes behind the winner. This is the good result for team competing Dolomitenmann over 12 years.

Werner Grissmann, race director: “Fantastic performances, a great crowd and an exciting race right up to the finish – what more could you want?”

 

Děkujeme za finanční a morální podporu:

  • Jihomoravskému kraji
  • Magistrátu města Brna
  • e-Finance a.s.
  • Create and Assets s.r.o
  • Water Element s.r.o.
  • Activent 365 s.r.o.
  • DS daňová kancelář s.r.o.
  • Bison Sportswear s.r.o.

 

Bez této podpory by pravděpodobně týmy ASS Brno tak úspěšné nebyly, neboť umístění v popředí startovní listiny se odvíjí kromě značného tréninkového úsilí i od kvalitního materiálního vybavení a dobře fungujícího závodního zázemí.

Fotoreport z jednotlivých disciplín

Více fotografií najdete ZDE.

Máte dotaz? Kontaktujte nás