Jak si vybrat pojištění na hory? | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

Jak si vybrat pojištění na hory?

Už jste vytáhli lyže ze sklepa a počítáte poslední dny do odjezdu na hory? Nezapomeňte si před odjezdem uzavřít cestovní pojištění, které pokryje co nejvíce reálných rizik. Přečtěte si také, proč se vyplatí uzavřít si cestovní pojištění i na dovolenou v České republice  

Cestovní pojištění na hory online

Při plánování dovolené na horách jen málokdo dopředu myslí na to, co vše může překazit naše plány. Když například děti přinesou ze školy pořádnou chřipku, šéf vám kvůli havárii v práci zruší dovolenou nebo si manželka zlomí těsně před odjezdem nohu, cesta na hory je rázem v ohrožení. V těchto situacích oceníte pojištění storno poplatků. Pokud si toto užitečné pojištění sjednáte včas, pojišťovna vám pomůže s úhradou naúčtovaných storno poplatků za objednanou dovolenou, zaplacené ubytování, jízdenky a další výdaje spojené s dovolenou. Vy zaplatíte jen sjednanou spoluúčast, ta se obvykle pohybuje ve výši 10 až 20 procent. Případná finanční ztráta bude s pojištěním storno poplatků citelně nižší.

TIP: Spočítejte si, kolik stojí pojištění storna v případě Vaší dovolené!

Sledujte rozsah pojištění a limity

Jednotlivé nabídky cestovního pojištění se liší rozsahem pojistného krytí, výší pojistných limitů, počtem výluk, šíří asistenčních služeb a v neposlední řadě i cenou. Správné pojištění musí především krýt rizika. Proto se před samotným výběrem cestovního pojištění krátce zamyslete nad tím, co vše se může přihodit.

Při cestě do zahraničí vám určitě nesmí chybět pojištění léčebných výloh s dostatečně vysokým limitem pojistného plnění. V ideálním případě si vyberte variantu pojištění s neomezeným celkovým limitem. Jako minimum je uváděna částka 1,5 milionu korun. S pojištěním léčebných výloh se nemusíte obávat návštěvy lékaře ani pobytu v nemocnici, když onemocníte, zraníte se nebo máte jiné zdravotní obtíže. Navíc získáte v rámci asistenčních služeb i pomoc v nesnázích, česky mluvící asistent vám například pomůže vyhledat nejbližšího lékaře či nemocnici a pomůže vám s tlumočením.

Sjednejte si cestovní pojištění na hory až s 50 % slevou!

Odpovědnost, zavazadla, úrazové pojištění

Kromě zranění nebo nemoci vás mohou v lyžařských střediscích potkat i jiné nepříjemnosti. Stačí chvilka nepozornosti na svahu a nechtěná srážka s jiným lyžařem vás může vyjít na miliony korun. Pokud totiž zaviníte srážku a zranění osoby si vyžádá dlouhodobou pracovní neschopnost a nákladnou léčbu, budete po vás poškozený vymáhat například ušlý výdělek po dobu léčení a odškodnění za trvalé následky. Placení se nevyhnete ani v případě materiálních škod, když například někomu zlomíte lyže nebo rozbijete okno v penzionu. V těchto situacích vám pomůže pojištění odpovědnosti.

TIP: Cestovní pojištění obvykle počítá s běžnými zimními sporty (sjezdové a běžecké lyžování, snowboarding, bruslení apod.) již v základní variantě. Za rizikovější sporty si ovšem většinou připlatíte. Před sjednáním pojištění prostudujte seznam běžných a rizikových sportů!

O desítky tisíc vás mohou připravit i různí nenechavci. I v zahraničí můžete během chvilky přijít o lyžařskou výbavu nebo zavazadla ze zaparkovaného auta. Pro tyto případy se vyplatí mít sjednáno pojištění zavazadel. Při výběru pojištění se podívejte na maximální částku, kterou vám pojišťovna v případě pojistné události proplatí. Kdo má velmi drahou výbavu, měl by si vybrat variantu pojištění s co nejvyšším limitem pojistného plnění.

U cestovního pojištění se vyplatí připlatit si také za úrazové pojištění. Několikatýdenní léčba zranění nebo dokonce trvalé následky po úrazu vždy vedou k poklesu příjmu. A každá koruna navíc se v těchto těžkých životních situacích hodí.

Pojištění oceníte i v Krkonoších

Češi si už zvykli uzavírat cestovní pojištění do zahraničí. Pokud ale jedou na lyže do českých středisek, pojištění jim připadá zbytečné. Není to ale pravda. Stejně jako v zahraničí můžete i v Česku zranit jiného lyžaře, zničit jeho vybavení, něco nechtěně rozbít v hotelu nebo vás mohou zloději připravit o zavazadla a lyže. U cestovního pojištění na dovolenou v České republice se nesjednává pojištění léčebných výloh, protože případná návštěva lékaře, zásah horské služby nebo transport do nemocnice bude zaplacen z vašeho veřejného zdravotního pojištění. Můžete si ale sjednat pojištění odpovědnosti za škodu, zavazadel a úrazové pojištění. Sjednat si můžete také pojištění storno poplatků.

Máte dotaz? Kontaktujte nás