Na Mallorcu i Kanárské ostrovy bez testů | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

Na Mallorcu i Kanárské ostrovy bez testů

Češi po návratu z Kanárských a Baleárských ostrovů nemusí podstupovat test na koronavirus ani karanténu. Pro pevninské Španělsko dále platí povinnost vyplnit příjezdový formulář před odjezdem do České republiky a podstoupit do pěti dní test na koronavirus.

 

 

S platností od pondělí 5. října letošního roku se mění podmínky pro španělské ostrovy. Nově po návratu z Kanárských a Baleárských ostrovů není pro české turisty nutný test na koronavirus ani karanténa – Česká republika totiž tyto regiony přidává na bezpečný seznam, avšak nic se nemění pro pevninské Španělsko, které stále zůstává jako rizikové. Před každou cestou do zahraničí si nezapomeňte sjednat cestovní pojištění

TIP: Sjednejte si cestovní pojištění online na Pojisteni.com. Vybírat můžete z nabídek několika pojišťoven.

Po návratu z pevninského Španělska tedy lidé musí do 5 dní podstoupit test na koronavirus a samozřejmě vyplnit příjezdový formulář (a to před odjezdem do České republiky). Ti, kteří na vlastní náklady nebudou chtít podstoupit test, budou muset zůstat 10 dní v karanténě.

Ministerstvo zdravotnictví po dlouhé debatě sáhlo nakonec po odstranění ostrovů z nebezpečného seznamu, protože výskyt nákazy je tam mnohem nižší než v České republice. Ministerstvo se spíše obává, než aby se Česko uzavíralo pro ostatní státy, bude to spíše naopak, a to v důsledku vysokého denního nárustu počtu nakažených v České republice. Pokud se situace nezačne vyvíjet příznivěji, je možné, že Česká republika brzy skončí na seznamu rizikových zemí pro ostatní státy nejen v Evropě.

Máte dotaz? Kontaktujte nás