3 pojistky, které oceníte v zimních měsících | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

3 pojistky, které oceníte v zimních měsících

Srážka s lyžařem na sjezdovce, zranění chodce na neodklizeném chodníku, auto poškozené sněhem, který se sesunul ze střechy vašeho domu, karambol na namrzlé silnici… To jsou jen některé nepříjemné situace, za kterými stojí zimní počasí. Ukážeme vám, jaké pojištění vám v těchto situacích pomůže.

Pojištění na zimu

Zimní počasí můžete milovat i nenávidět. Bohatá sněhová nadílka na horách určitě potěší každého lyžaře a děti, menší radost už ale mají řidiči nebo majitelé nemovitostí. Jízda po zasněžených silnicích může totiž skončit dopravní nehodou, škody nebo úrazy vznikají i při uklouznutí na neodklizeném chodníku nebo po pádu rampouchu nebo sněhové čepice ze střechy domu. Podívejte se, jaká rizika vám v zimě hrozí a jak se proti nim chytře pojistit.

Pojištění na hory

Pokud si chcete letos v klidu užít několik dní na lyžích, určitě by vám nemělo chybět kvalitní cestovní pojištění. A je jedno, jestli vyrazíte na hory do zahraničí nebo zůstanete v některém z českých lyžařských středisek. I když se u cestovního pojištění pro cesty po České republice nesjednává pojištění léčebných výloh, ostatní složky tohoto pojištění se v kritických situacích hodí.

Příkladem může být pojištění odpovědnosti. Když se třeba nešťastně srazíte s jiným lyžařem a zraníte ho, o finanční náhradu za trvalé následky nebo ušlý výdělek postiženého po dobu léčby se postará pojišťovna. A věřte, že požadavky na náhradu škody se v případě újmy na zdraví mohou vyšplhat i na několik milionů korun.

O lyžařskou výbavu za několik desítek tisíc vás mohou během chvíle připravit zloději. Pro tyto škody se vyplatí mít sjednáno pojištění zavazadel. Při výběru tohoto pojištění se zajímejte především o rozsah pojištění a výši pojistných limitů. Spolu s cestovním pojištěním si můžete sjednat i úrazové pojištění nebo pojištění storno poplatků.

Věděli jste, že? Běžné zimní sporty (například sjezdové lyžování na oficiálních tratích, běžecké lyžování nebo bruslení) jsou většinou zahrnuty už v základní variantě cestovního pojištění.

Pojištění odpovědnosti pro majitele nemovitostí

Kdo vlastní dům, chalupu nebo jinou nemovitost, určitě by neměl zapomínat na pojištění odpovědnosti za škody z vlastnictví nemovitosti. Toto pojištění vám pomůže s úhradou škody, když někdo cizí například uklouzne na namrzlém nebo zasněženém chodníku před vaším domem, zraní ho padající rampouch nebo sněhová čepice uvolněná ze střechy domu. Sníh, rampouchy i náledí může napáchat škody na majetku a zdraví za stovky tisíc až miliony korun.

Autopojištění

Každý majitel vozidla musí mít ze zákona sjednané takzvané povinné ručení. Z tohoto pojištění se platí škody, které způsobíte někomu jinému. Například když zaviníte dopravní nehodu a při ní zničíte cizí vozidlo, při couvání odřete nebo jinak poškodíte zaparkované auto, zbouráte dopravní značku nebo plot u sousedova domu.

O náhradu vámi zaviněných škod se postará povinné ručení, kdo ale zaplatí škodu na vašem vozidle? Pokud nemáme sjednáno havarijní pojištění, zaplatíte účet za opravu z vlastní kapsy. I sebelepší řidiče může v zimním období překvapit náledí, sníh na silnici nebo hustá mlha. Karambol se v těchto podmínkách muže přihodit ve vteřině. Havarijní pojištění může zahrnovat i další rizika, jako je odcizení, vandalismus nebo škody způsobené přírodními živly.

TIP: Nabídky pojištění si můžete rychle a jednoduše porovnat online na portálu Pojisteni.com

Máte dotaz? Kontaktujte nás